collage_object.php

Motivering;

Star; Lina - För att ha visat att man på relativt kort tid kan utveckla förmågan att kombinera uttrycksfull dans, flytande övergångar och avancerande trick på ett smidigt sätt.

 

Superstar; Ibrahim - För att genom ett orginellt och nytänkande sätt ha kombinerat taktkänsla, akrobatik och halsbrytande trick på ett sätt som ställt mångas tankar om poledance på prov.

TÄVLANDE 2011

Star

1. REBECCA E
Ålder; 31 år

Ort; Stockholm/ Haninge

 

Bor med två katter och en sambo som aldrig får se mig för jag är studion hela tiden enligt honom. Jag började träna pole dance i oktober 2010 utan någon som helst dans- eller gymnastikbakgrund och fastnade direkt för samspelet mellan styrka och elegans. Jag har nu även börjat dansa balett för att få bättre rörelser och linjer i pole dancen.

2 INGRID W
Ålder: 41 år
Ort: Stockholm/Värmdö


Träningsbakgrund: Gymnastik och dans har alltid varit min stora hobby, från 3 års ålder. Främst fristående gymnastik i trupp, klassisk balett, jazz och fridans. Poledans började jag med som ett skämt till min 40-årsfest, men jag blev helt fast. Då hade jag haft ett 10-årigt träningsuppehåll, pga jobb och barn.

3. ELINA M

Ålder; 22 år

Ort; Gävle

 

Jag har dansat pole dance i 1 år och ridit i kanske 6 år. Annars har jag inte dansat eller tränat någonting alls.

4. CHRISTINA E

Ålder; 34 år

Ort; Göteborg

 

Har tränat pole i ungefär ett år.

5. JOHANNA K

Ålder: 35

Ort: Gävle

 

Träningsbakgrund: Har tidigare mest tränat på gym (olika typer av pass och med vikter) - med ett kort inhopp i sporten fitness för ett antal år sedan. Jag har även tagit en del dansklasser på hobbynivå. Poledance upptäckte jag i slutet av 2010 och har nu tränat i ett år.

6. LINA E

Ålder; 27 år

Ort; Stockholm/ Solna

 

Innan jag började med poledance tränade jag mycket styrka och jag hade jag ingen aning om vad jag kunde vänta mig. Jag har aldrig känt mig så svag som jag gjorde på första passet pole!
Efter ett tag så kom en ny utmaning och det var att inte bara göra trick utan att faktiskt dansa.
Idag är dansen inte bara en träning för mig utan en livsstil och det mest överhängande för att dagen ska bli bra.
Poledance är ett sätt att utrycka känslor, känslor som jag vill dela med mig av till andra.

7. LOUISA B
Ålder; 20 år
Ort; Stockholm/ Lidingö

 

Jag har sedan barnsben varit en sprallig och glad tjej som alltid tyckt om att hålla igång med någon typ av fysisk aktivitet.
Vid elva års ålder upptäckte jag dansen som snabbt kom att bli en stor del av mitt liv. Från att jag började fram tills idag har jag testat på allting ifrån balett, show/jazz, discodans och det som nu står mig närmast hjärtat – poledance! Poledancen har fått mig att se på dans på ett helt annat sätt. Det jag älskar med pole:n är att dansen blir så fysiskt krävande och att man kan uttrycka sig på ett helt annat sätt än i vanlig dans med hjälp av stången.

8. IDA R

Ålder; 24 år

Ort; Stockholm


Tränat och tävlat Cheerleading, i Sverige samt USA 2004-2006
Tränat pole fitness sedan våren 2010

9. MICHELLE K

Ålder; fyller 18 den 16 november

Ort; Staffanstorp, en liten ort utanför Lund i Skåne.


Jag började träna rytmisk gynmnastik när jag var 6 år och har tagit en del SM medaljer i den sporten.
När jag var 15 år fick jag en allvarlig skada i ryggen och var tvungen att sluta med gymnastiken. Så fort jag blev någorlunda bra i ryggen började jag dansa. Har testat de flesta dansstilarna, men fastnade extra mycket för poledancing som jag nu har dansat i drygt 1 år.

10. EMMA F

Ålder; 25år

Ort; Stockholm

 

Poledansat i mindre än 1 år.

Emma har dansat sedan barnsben och arbetat som dansare och danslärare sedan hon var 15 år.

Utöver dans är hon tränad i yoga och flexibilitet samt tycker om att träna i gymet.

Superstar

1. HELENA P
Ålder: 33 år
Ort: Stockholm


Träningsbakgrund: Har tränat på gym i ca 4 år (styrketräning) och har
tränat pole fitness i ca 11 månader.

2. SULEYMAN B

Ålder: 34 år (fyller 35 år strax innan tävlingen)
Ort: Stockholm

 

Olika träningsformer: Salsa och Bachata: 3 år, Boxning/thaiboxning: 4 år, Poledance: 1,5 år, Styrketräning/gym: 17 år

 

3. DANIELLE A
Ålder; fyller snart 25

Ort; Umeå

 

Jag har tränat i hela mitt liv och hållit på med en del olika saker bla Ridning, Aikido och testat på en del olika dansstilar.

4. LOUISE J

Ålder; 25 år

Ort; Helsingborg

 

Jag upptäckte poledance för knappt två år sedan och blev förälskad efter första lektionen. Träning har alltid varit en viktig del i mitt liv. Som ung tränade jag brottning. Idag håller jag mig mest till olika former av yoga, löpträning, långdistanscykling och självklart stången. Det jag älskar med poledance är att det alltid finns utrymme för utveckling och det ger en sådan kick när man äntligen klarat det där svåra tricket man övat så länge på.

5. SARA R

Ålder; 35 år

Ort; Stockholm

 

Efter att ha sett en pole dance tävling förra hösten och blivit fullständigt fascinerad av dansarna så började jag träna Poledance på allvar för snart 11 månader sedan. Helt plötsligt blev det som varit favoritträningen de senaste åren, funktionell styrketräning, ett komplement för att orka med och klara av nya tricks på stången.

6. PER-ANDERS S

Ålder; 26 år

Ort; Göteborg

 

 

Utövat diverse lagsporter. Testade modern dans lite sporadiskt under gymnasietiden. Tränar MMA sedan 1 år tillbaka.

Jag prövade pole några gånger i somras och dansar mer aktivt sedan augusti.

7. MOA H

Ålder; 27 år

Ort; Stockholm

 

För 2 ½ år sedan upptäckte jag Pole Dance, vilket öppnade en värld av andra discipliner av luftakrobatik, klättring och dans.

8. SANNA L
Ålder; 34 år
Ort; Gävle

 

Jag började dansa Pole Dance november 2010, Till en början har jag i snitt tränat 1-2 gånger i veckan, under våren och sommaren har jag gått instruktörs utbildning hos samt x-poles utbildning, så den senaste tiden har jag därför inte hunnit träna så mkt själv utan mer lärt ut pole Dance. Pole Dance är för mig den ultimata träningen du bygger dig själv inifrån och ut. Att jag blivit uttagen till SM känns helt otroligt roligt och spännande..

9. ZENIA SAUNI R

Ålder; 22 år

Ort; ursprungligen från Peru, nu Stockholm

 

Har sedan barnsben alltid sysslat med någon fysisk aktivitet men aldrig riktigt fastnat för något helhjärtat. I februari 2010 tog jag mitt första poledance pass, och har sedan dess varit fast för denna underbara tränings- och uttrycksform.

Det senaste året har varit givande för mig på denna front och jag har tävlat och uppträtt i MPD Peru 2011. Poledance SM blir en helt ny erfarenhet som jag verkligen ser fram emot.

 

10. IBRAHIM T
Ålder; 23 år

Ort; Gävle


Har tränat breakdance i två år och poledance i ungefär ett år, tränar i Gävle.

Tack Pole and fitness studio för att ni sponsrar mig och DQ för en grym Tävling! Alla arrangörer och tävlande på SM var så himla trevliga och duktiga, jag hade det grymt kul! så tack för det =) Ett minne för livet!

Ibrahim

Vinnare SM 2011 Superstar

Tack för ett grymt SM ! Ingen hade kunnat fixa det så bra som ni och jag förstår att ni har slitit som djur för att förverkliga det många av oss vill men inte tagit tag i!

Sofia Jurymedlem SM 2011

Grattis till ett välarrangerat första SM! Ni måste känna er nöjda. Allt flöt på och det kom massor med publik, alla jag känner som var där var supernöjda över arrangemanget, gammal som ung.

Ingrid

Tävlande 2011 Star

Tack för en fantastisk tävling, bra arrangerad du/ ni har gjort ett fantastiskt jobb, alla mina vänner har öst positiva ord om upplägget och er insats, sträck på er och känn er stolt.. Kram

Sanna 3e plats SM 2011 Superstar

Hej! Först och främst vill jag tacka er för att ni såg till att anordna det första SM i Poledance! Bra arrangemang och väldigt väldigt bra bemötande från er funktionärer/arrangörer. Detta blev en fantastisk upplevelse för mig och ett minne för livet. Hoppas att jag kan vara med igen nästa år!

Åter igen, tack för att ni ordnade denna dag.

MVH Christina Eriksson Tävlande 2011 Star

 

Hej

Först måste jag få tacka för en väl genomförd tävling. Allt fungerade bra bakom scenen, alla var trevliga och jag hade jättekul! Jag hoppas att jag får chansen att vara med nästa år igen :) Jag hade jättekul under tävlingen och tycker att det är ett bra initiativ och hoppas på många SM framöver.

Mvh Rebecca Tävlande 2011 Star

 

Amazing job on the whole organisation. Congrats to you and all those who worked on an amazing Championship!

It was REALLY a great start, and I sincerely hope the following championships to follow will just be even more spectacular than the previous. I long for the day when ALL people will OPEN their minds and see Pole dancing for the beautiful sport it really is.

All 20 competitors were really well chosen, and there was ONLY Good quality performances.

Keep the bar high

Alexandra