Med anledning av engagemanget i frågan om tracksuits, vill vi informera följande.

Beslutet att ha en gemensam tracksuit för samtliga på kommande mästerskap, är taget efter inflytande från möten med övriga förbund, styrelsen, samt tävlingskommitten som representerar våra atleter. För att ligga i framkant på förändringarna inom pole-världen beslutade vi i styrelsen om att ha en gemensam tracksuit redan till kommande mästerskap då det förs diskussioner på förbundsnivå om att det ska bli obligatoriskt inom två år.

Beslutet har inte skett bakom stängda dörrar, utan de som har engagerat sig och vill skapa förändring i pole-Sverige har fått möjligheten att påverka. Samtidigt som vi tagit in de diskussioner som finns utanför Sverige. För att påverka det som händer i pole-Sverige kan man skicka in motioner till årsmöten, medverka på årsmöten, kontakta styrelsen via mail och/eller bli en del av tävlingskommitten.

Vi vill be om ursäkt för att vi inte bemött er tillräckligt fort i våra medier. Efter att första åsikten om beslutet kom in, har vi haft en pågående diskussion i förbundet om hur beslutet ska ändras eller kvarstå, något som skulle ha framförts tidigt. Vi tycker att tonen i kommentarsfälten har har varit mycket negativ och eskalerat väldigt fort. Åsikter, tankar och funderingar tar vi mer än gärna emot både via mail och telefon.

Vi ser det väldigt positivt att ni håller er uppdaterade med vad som sker i förbundet genom våra protokoll. Vi hör vad ni säger, och ska bli mer raka i vad som diskuteras och beslutas under våra möten.
Som tidigare inlägg säger så sker det nu en omröstning där de som ska tävla i det kommande mästerskapet får säga sin åsikt. Efter att den röstningen är gjord tar styrelsen ett nytt beslut i ärendet. Medlemmar som inte ska medverka i det kommande mästerskapet hänvisas att återkomma på kommande årsmöte i vår.

Vi i förbundet jobbar helt ideellt utöver våra ordinarie arbetstider och utan ett förbund skulle det inte bli något SM. Om ingen annan vill/kan ta ansvaret att bedriva ett förbund eller en tävling så som SM så kommer detta troligtvis bli det sista som vi i förbundet arrangerar om vi får bemötande på detta vis. Vi respekterar allas åsikter/synpunkter och vi hoppas att ni kan bemöta oss med den respekten tillbaka. Om mot förmodan det är vårt sista SM så kommer de som väljer att tävla i ett OPEN Championship följa IPSFs regler kring tracksuits och kommer då representera Sverige, Ej en studio.

Vänligen respektera detta beslut och inga fler diskussioner kring tracksuits kommer att ske på våra sociala kanaler. Efter omröstningen är klar (måndag eftermiddag) kommer ett beslut att läggas upp.

Hälsningar 
Styrelsen


Kontakta styrelsen
Mail: [email protected]